TAPAHTUMAINFO

Kajaani SwimRun kisaillaan lauantaina 31.7.2021. Ensimmäisenä järjestämisvuotena paljon kiitosta saanut reitti mukailee kaunista sekä historiaa huokuvaa Renforsin lenkkiä ja sen uintiosuudet suoritetaan Kajaaninjoessa. SwimRunin tapahtumajärjestelyt ovat taattua Endurance Kainuu -laatua terästettynä Kajaanin Uimaseuran osaamisella!

Kajaani Swinrunin prologina järjestetään perjantai-iltana 30.7. kaikille avoin 1,8 km mittainen Kajaanin jokiuinti. Ota swimrun -viikonlopusta kaikki irti ja osallistu molempiin tapahtumiin!

REITIT – Hermannin sprintti ja Eliaksen lenkki

Tapahtumassa kilpaillaan kahdella reitillä. Hermannin sprintti (5 km) ja Eliaksen lenkki (10 km) ovat molemmat saaneet nimensä Kajaanilaisten suurmiesten mukaan.

Herman August Renfors oli 1800-luvun Kajaanin monitoimimies, yrittäjä ja kaupunginvaltuuttettu. Hän teki hienon elämäntyönsä tehdasyrittäjänä valmistaen koruja, nappeja ja turkistuotteita sekä edistäen Kajaanin hiihtourheilua ja matkailua. Renfors kuitenkin muistetaan parhaiten kalastustarvikkeiden valmistajana. 1870-luvun Kajaanissa hän valmisti ja patentoi useita uistimia, joita myytiin paljon myös ulkomailla. Renfors oli myös isona vaikuttajana tuomassa rautatietä Kajaaniin. Reittimme kulkeekin tämä suuren kajaanilaisen vaikuttajan ja liikemiehen mukaan nimettyä Renforsin lenkkiä.

Toinen reittimme saakin nimensä kaikkien tunteman Elias Lönnrotin mukaan. Elias Lönnrot oli suomen kirjakielen toinen isä Mikael Agricolan jälkeen, kansalliseepoksen, Kalevalan luoja, kielen uudistaja, sanakirjojen toimittaja sekä ensimmäisen suomenkielisen aikakauslehden kustantaja ja toimittaja. 1833 Lönnrot saapui 400 asukaan Kajaaniin piirin ja linnan lääkäriksi samalla kooten Kalevalan muistiinmerkitsemiensä runojen pohjalta. Reitti kulkeekin tämän suurmiehen kunniaksi rakennetun patsaan ohi ja se on Kajaanin sekä Kainuun ensimmäinen yksittäiselle henkilölle pystytetty muistomerkki.

REITTIKUVAUS

Tapahtuman reitti kulkee kuuluisaa Renforsin lenkkiä ja uintiosuuden suoritetaan kauniissa Kajaaninjoessa. Tapahtumassa on kaksi reittiä:

 • Hermannin sprintti 5 km – 3 uintiosuutta, jotka yhteensä 1 km. Pisin juoksu 2,3 km, pisin uinti 750 m
 • Eliaksen lenkki 10 km – 6 uintiosuutta, jotka yhteensä 2,5 km. Pisin juoksuväli 2,5 km, pisin uinti 900 m

REITTIKARTAT

Hermannin Sprintti TÄÄLTÄ

Eliaksen Lenkki TÄÄLTÄ

SARJAT

Hermannin Sprintti 5 km (Yksilökisa):

  • Miehet ja Naiset
  • Miehet alle 18-v ja Naiset alle 18-v

Eliaksen Lenkki 10 km (Parikisa ja yksilökisa):

  • Yksilökisa: Miehet ja Naiset
  • Parikisa: Miehet, Naiset ja sekaparit

KAJAANIN JOKIUINTI 30.7.2021

Kajaani Swimrunin prologina järjestetään perjantaina  30.7.2021 klo 19 perinteinen Kajaanin jokiuinti. Jokikuinnin lähtö tapahtuu Kesäniemen uimarannalta ja maali on Kauppatorin rannassa. Voit ilmoittautua tapahtumaan Kajaani Swimrunin ilmoittautumisen yhteydessä (samalla sähköisellä järjestelmällä).  Kajaanin jokiuinnin osallistumismaksut löydät Ilmoittautuminen -sivulta.

KILPAILUOHJEET

Kilpailuohjeet päivitetään tähän keväällä 2021.

OSALLISTUMISMAKSUT (Per henkilö, JULKAISTAAN PIAN!)

Early bird 28.2.2021 asti 1.3.-30.4. 1.5.-15.7. 16.7-1.8.
Hermannin Sprintti (5 km)
Eliaksen lenkki (10 km)
Kajaanin jokiuinti 30.7.2021 (1,8 km)

Kajaani Swimrunin osallistumismaksuun sisältyy: ajanotto, peseytymistilat, uimalakki ja huoltopalvelut.

Kajaanin jokiuinnin osallistumismaksuun sisältyy: ajanotto ja uimalakki.

AIKATAULUT

Kajaani Swimrun:

 • Kisakanslia auki klo 9
 • Lähtö klo 11
 • Maali kiinni klo 14

KISAKANSLIA

Auki kilpailupäivänä klo 9-15.

MAJOITUS

Kisakeskus sijaitsee aivan Kajaanin keskustan läheisyydessä, joten hyviä majoituspaikkoja ovat mm. Sokos Hotel Valjus sekä Scandic Kajanus.

LISÄTIETOA

Kisakanslia

Kainuun Liikunta ry

Ketunpolku 1, rakennus Tieto 1, 87100 Kajaani

puh: +358 8 632 590

email: tapahtumat@kainuunliikunta.fi

Tapahtumapäällikkö:

Teemu Takalo

puh: +358 44 5325921

email: teemu.takalo@kainuunliikunta.fi